Traškučiai

Traškučiai

Aštrūs užkandžiai yra viena iš greičiausiai augančių maisto sričių pasaulyje. Egzistuoja aiškus ryšys tarp grynojo uždarbio ir užkandžių sunaudojimo. Visame pasaulyje platus produktų pasirinkimas yra vertinamas: indoneziečių tapijokos krekeriai, Indijoje aliejuje kepti paplotėliai, valgomi su aštriais prieskoniais, turkiški lokum, europietiški riešutai apvalkale, meksikiečių tortilijos užkandžiai ir amerikietiškai traškučiai ir mėsos juostelės.

Traškūs užkandžiai

Traškūs užkandžiai yra presuoti ir džiovinti pastos tipo produktai. Štampavimas gali būti apibūdinamas kaip procesas, kurio metu priverstinai pasta, po tam tikros temperatūros, pjaunant, per antgalį į forma ir/arba sluoksniuojama tešlos pasta. Egzistuoja daugybė skirtingų išspaudimo tipų ir procesų, to rezultate gaunami įvairių tipų traškučiai. Užkandžių rutuliukams reikalingas išsiplėtimas prieš suvartojimą. Išsiplėtimas dažniausiai išgaunamas kepinant riebaluose. Taip pat naudojami karšto oro metodai.

Bulvių užkandžiai pagaminti iš gabalėlių, turi du pagrindinius komponentus: bulvių granules/dribsnius, duodančius bulvių skonį, rudą atspalvį, ir sureguliuotą struktūrą, ir krakmolus, priklausomai modifikuotus ar ne. Krakmolai užkandžiuose pagerina štampavimo procesą, padedant gauti pastovų masės takumą (greitį, formą ir lipnumą), ir suteikiant granulinių užkandžių masei reikiamą elastingumą. Jie taip pat vaidina svarbią rolę išgaunant norimą formą, struktūrą ir didumą, kepintuose užkandžiuose.

Natūralus bulvių krakmolas gerina nuolatinį štampavimo procesą ir padeda išgauti užkandžius su nuostabiu didumu ir lengva bei traškia sudėtimi.

Žemo-DE maltodekstrinai, tokie kaip PASELLI SA 2 ir PASELLI MD 6 gali suteikti labai minkštą ir traškią struktūrą.

AVEBE taip pat gali pasiūlyti specialų mišinį iš bulvių granulių /dribsnių ir krakmolų, naudojamą presuotiems užkandžiams, pagal EXTRUSAMYL rūšies vardą.

Daugelis iš šių produktų buvo sėkmingai naudojami ilgus metus ir toliau gerinami, kad atitiktų pirkėjų ir vartotojų reikalavimus.

Kepti užkandžiai

Kepti užkandžiai, labiau mėgstami negu tradiciniai skrudinti užkandžiai visame pasaulyje. Tai kategorija įskaitant ir keptų bulvių užkandžius (keptus traškučius), keptus iš bulvių dribsnius, biskvitus, keptus iš kviečių miltų. Krakmolai padeda tešlai pasiskirstyti plonu sluoksniu, išgauti norimą struktūrą ir dydį, taip pat „tirpimo burnoje“ skonį.

SNACKTEX specialių krakmolų asortimentas siūlo platų asortimentą. SNACKTEX W 500, šaltame vandenyje brinkstantis vaškinių kukurūzų krakmolas, ir SNACKTEX W 600, šaltai tirpus vaškinių kukurūzų krakmolas, sutepantis tešlą, tokiu būdu sustiprinamas ploną sluoksnį. Jie suteikia produktui gerą išsiplėtimą, šviesią, traškią struktūrą kombinuotą su puikiu skoniu. SNACKTEX bulvių krakmolas gali būti naudojamas tam, kad pasiekti tirštos masės elastingumą, ir apsirūpinti reikiamu kietumu, traškia struktūra, kuri mažina lūžimą naudojimo laikotarpiu.

PASELLI MD 6 žemo-D bulvių maltodekstrinas, kurio funkcija yra gerai surišti vandenį tirštoje masėje. Tai duoda traškią struktūra, turi šviesiai rudą atspalvį ir mažina cukringumą.

Dalyvaujant AVEBE specialistams maisto laboratorijose jums gali būti suteikta galimybė dirbti su užkandžių gamintojų grupe plėtojant naujus produktus. Geri kontaktai su užkandžių ir biskvitų pramonės gamintojais garantuoja visada išlikti moderniausiais.

Riešutai luobelėje (apvalkale)

Padengti riešutai gali būti įvairiausių formų ir pavidalų. Apdangalas gali būti labai plonas ir beveik nematomas, tačiau gali būti ir kelių milimetrų storio. Padengimo funkcijos gali kisti: gali būti pikantiško aromato, taip pat gali būti skanus, traškaus skonio apie riešutą.

Riešuto luobelė turi keletą reikalavimų: apvalkalas turi tvirtai prikibti prie riešuto, o prieskoniai turi prilipti prie apvalkalo, riešutai turi nesulipti tarpusavyje per padengimo procesą, apvalkalas neturi lengvai nubyrėti pakavimo ir transportavimo metu, norima forma, struktūra, dydis privalo būti pasiekti. Modifikuoti krakmolai gali padėti pasiekti šiuos reikalavimus.

Sausiems ir skrudintiems žemės riešutams AMYLOGUM CLS yra puiki medžiaga padengimo tirpalui. Tai yra puiki medžiaga aromatui ir prieskoniams, ir duoda blizgų išorinį sluoksnį jau paruoštiems aplietiems riešutams.

Keptiems dengtiems riešutams FOOD GRADE POTATO STARCH yra puikus komponentas pasiekti tam tikrą dydį ir traškią struktūrą.

PASELLI MD 10, bulvių maltodekstrinas, rekomenduojamas kaip priemonė pagerinanti „prikibimą“ prie riešuto padengiant juos padengimo mišiniu. Paskutiniame padengimo proceso etape PERFECTAMYL D6 , mažo drėgnumo bulvių krakmolas gali būti naudojamas džiovinant riešuto paviršiui, norint išvengti įtrūkimų kepinimo metu.

AVEBES maisto laboratorijos turi dengimo ir kaitinimo įrenginius, galinčius supažindinti su naujoviškais riešutų padengimo būdais.