Pieno produktai ir desertai

Pieno produktai ir desertai

Pieno ir desertų segmentas charakterizuojamas plačia produktų sfera, kuri ir sudaro esminį skirtumą skoniui, struktūrai, bei išvaizdai.

Kad suderinti tuos regioninius skirtumus, specifiniai ingredientai maisto pramonei turi būti tiekiami kiek įmanoma žemiausia kaina.

Avebe išplėtojo krakmolo produktų sferą ypatingai pieno produktų ir desertų gamyboje.

Greitai paruošiami desertai

Šaltai paruošiami desertai

Tai yra pudingai, putėsiai, varškės tortas. Jie yra apdovanoti plačia struktūros ir konsistencijos sfera.

Modifikuoti krakmolai yra įtraukiami į receptūrą, kad suteiktų produktui, tirštumą (klampumą). Renkantis tinkamą krakmolo rūšį iš PASELLI ar PREJEL srities kombinacijoje su kitais ingredientais,išgaunama bet kokia norima konsistencija, nuo šviesios ir retos iki kietos ir tankios. Be to, būtina išvaizda, birumas ir šaldymo stabilumas gali būti pasiektas atitinkamu krakmolo parinkimu. Maltodekstrinas naudojamas norint suteikti tirštumą ir pieno miltelių pakaitalą.

Greitai paruošiami ir greitai verdami desertai

Greitai paruošiamuose desertuose tradiciškai naudojamas kukurūzų krakmolas. Paprastai kalbant , aukščiausias klampumas, neutralus skonis ir žema brinkimo temperatūra yra būtina.

Avebe rekomenduoja modifikuotą PERFECTAMYL grupės krakmolą . Šie bulvių ir tapijokos krakmolai yra idealūs, ypatingai greitai verdamuose desertuose, kur verdantis vanduo ar pienas yra papildomi milteliu mišinių be papildomo kaitinimo.

Kulinariniai desertai

Pudingai ir grietinėlės desertai

Pudingams ir grietinėlės desertams būdinga lygus ir žvilgantis paviršius, trapi ir grietininė strukūra, stabilumas saugojimo metu.

Krakmolo sąveika su kitais angliavandeniliais, tokiais kaip karagenas ir pektinas, ir gamybos proceso metu naudojami plokšteliniai ar vamzdiniai pasterizatoriai, visi šie faktoriai turi didelį poveikį galutinei produkto kokybei. Būtina sąlyga ir proceso parametrai kartu nulemia kuri rūšis krakmolo geriausiai tinka. .

Avebe siūlo platų pasirinkimą modifikuotų krakmolų, kurie pagaminti iš bulvių, tapijokos ir vaškinių kukurūzų. Šie krakmolai pagaminti šiai produktų grupei, todėl kaip tik atitinka jūsų specifinius poreikius.

Pavyzdžiui, FARINEX vaškuotų kukurūzų krakmolas, suteikia turtingą, trapią struktūrą, gerą gamybos ir laikymo stabilumą.

Taip pat FARINEX tapijokos krakmolai yra puikus pasirinkimas, dėl lygios, žvilganti išvaizdos ir neutralaus skonio, bei dideliu klampumo ir stabilumo.

SELECTAMYL bulvių krakmolas suteikia didelį klampumą , mažą dozavimą, lygią, žvilgančią išvaizdą ir puikų stabilumą.

Rauginti pieno desertai

Rauginami desertai, tokie kaip vaisių jogurtai turi būti atsparūs žemam rūgštingumui, proteinų koaguliacijai ir išlikti šviežaus skonio.

Krakmolo sąveika su kitais hidrokoloidais, tokias kaip karagenai ir pektinai, taip pat gamybos proceso metu naudojami plokšteliniai ir vamzdiniai pasterizatoriai turi didelį poveikį galutinei produkto kokybei.

Avebe siūlo platų pasirinkimą modifikuotų krakmolų, kurie pagaminti iš bulvių, tapijokos ir vaškinių kukurūzų. Šie krakmolai pagaminti pagal užsakymą kaip tik atitinka jūsų specifinius poreikius.

Pavyzdžiui, FARINEX vaškinių kukurūzų krakmolas, suteikia turtingą, trapią struktūrą, gerą gamybos ir laikymo stabilumą.

Taip pat Farinex tapijokos krakmolai yra puikus pasirinkimas produktams, kur reikalinga lygi, blizganti išvaizda ir neutralus skonis bei didelis stabilumas.

Ledai, šaldyti desertai ir kiti pieno produktai

Ledai ir šaldyti desertai

Ledai yra kompleksinė sistema emulsijos oras- vanduo , kurioje tolydi vandens fazė turi riebalų rutuliukus. Vandens fazė turi būti stabilizuojama prieš susidarant ledo kristalams, todėl dažniausiai naudojama emulsiklių ir gumų kombinacija

Avebe rekomenduoja pabandyti dekstrozę ir maltodekstrinus. Jie gali susilpninti krioskopinius ledų ir šaldytų desertų taškus ir pagerinti tirpumą,taip pat jie suteikia tirštumą ir pakeičia pieno miltelius.

Neriebūs šaldyti desertai

Neriebius šaldytus desertus jūs turite praturtinti „riebaus skonio burnoje“ pojūčiu be pašalinio skonio įvedimo į rafinuotą skonio sistemą.

Avebe rekomenduoja bulvių žemo-DE maltodekstrinus, tokius kaip PASELLI SA 2, PASELLI EXCEL ir Paselli D-LITE . Jie suteikia papildomo tirštumo, dėl jų sąlyginai didelio lipnumo tirpale ir gelio formavimo galimybių(jei DE <3).

Priešingai maistiniams mažesnio bazinio krakmolingumo maltodekstrinams, jų skonis labai neutralus.

Pieno produktai (sviestas, rūgšti grietinė)

Pieno produktai, tokie kaip sviestas, rūgšti grietinė yra neutralaus skonio ir reikalingas krakmolo pasiskirstymas, kuris netrukdo jų subtiliam skoniui.

AVEBE rekomenduoja naudoti PASELLI EXCEL ir D-LITE .Šie produktai yra papildomai apdirbti, norint nepašalinti skonio komponentus, kurie padaro juos specialiai tinkamus švelnaus skonio pieno produktams, įskaitant sviestą ir rūgščią greitinę. Gelio struktūra suformuota PASELLI SA2 ir EXCEL yra trapi ir biri,kas sudaro labai gerą želatinos pakaitalą neriebaus sviesto gamyboje.

Sūrio pakaitalai

Krakmolai plačiai naudojami sūrio produktų imitacijose pakeičiant pieno baltymus , suteikiant stingimą, gerinant trapumą, ir mažinant kainas, nekeičiant lydymosi savybių.

Avebe rekomenduoja PERFECTAMYL GEL modifikuoto bulvių krakmolą. Jį naudojant galima gerokai sumazinti kazeino naudojimą, išlaikant kokybę būdingą gryno kazeino produktų rūšims. Sūrio pakaitalams naudojamas bulvių krakmolas pasižymi gera struktura, lengvu gatavo produkto smulkinimu ir geru skoniu.