[:lt]

Penzym 100

Penzym testas jautrus ß-lactamu grupes (penicilinas, ampicilinas ir kt.) antibiotikams, kurie sudaro daugiau kaip 95% visu pieno užteršimu antibiotikais atveju. Ji rekomenduojama naudoti pieno ukyje arba prieš perpumpuojant piena iš pienovežio i laikymo tanka. Penzym sistema, pagrista enzimu reakcija, yra placiai pripažinta pasaulyje ir turinti nepriekaištinga reputacija. Šis testas pagristas grandinine enzimu reakcija, prasidedancia enzimo DD-karboksipeptidazes ir ß-laktamu susijungimu i stabilu kompleksa. Penzym yra gerai ištirtas, nebrangus ir labai paprastas naudotis, didelio jautrumo ir tik 15 minuciu trunkantis testas. Penzym testas turi buti naudojamas pieno rušiavimui priimant piena.

Testo rinkinyje yra: 1 buteliukas su liofilizuotu enzimu buferiu, 100 testu; 1 buteliukas su 100 tableciu, kuriu sudetyje yra visi kiti reagentai; 1 pincetas ir spalvu interpretavimo skale.

Reikalinga iranga: 47°C temperatura palaikantis termostatas, pipetes ir antgaliai 10 ir 50 µl meginiams paimti, 1 ml švirkštas su adata, 100 Eppendorf’o 1.5 ml konusiniu vienkartiniu megintuveliu, sukurine maišykle (nebutina).

Prieš Penzym 100 testu atliekant tyrimus butina rehidratuoti enzimo liofilizata ir pipete išdalinti i Eppendorf’o megintuvelius.

Testo bendros atlikimo proceduros pagristos aprašytu principu, kuris salygoja šiuos atlikimo etapus:

  • Pieno pavyzdžio ipylimas i megintuveli su DD-karboksipeptidaze.
  • Išmaišymas ir megintuvelio termostatavimas 47°C temperaturoje. Šiame etape piene esantys antibiotikai susijungia su enzimu ir ji inaktyvuoja.
  • Tabletes su dažanciais reagentai idejimas i megintuveli ir tolimesnis termostatavimas 47°C temperaturoje. Šiame etape vyksta spalvos generavimas, kuris priklauso nuo likusios aktyvios DD-karboksipeptidazes aktyvumo.
  • Susidariusios spalvos interpretavimas, naudojantis gamintojo kiekvienoje testo dežuteje pateikiama spalvu skale.

Išsamesnes informacijos apie Antibiotiku nustatymo testus Penzym teiraukites Chr. Hansen firmos atstovu – UAB „Baltvita“.[:]