Chr.Hansen turi gilias tradicijas siūlydama novatoriškus produktus ir „know how“ (technologijos bei patirtis) pieno pramonei. Daugiau kaip prieš šimtmetį pramoniniu būdu pradėjusi gaminti raugus pieninėms, o vėliau rinkai pasiūliusi koncentruotus, liofilizuotus raugus, firma Chr. Hansen tapo pasaulyje vedančia pieno pramonei skirtų raugų gamintoja. Šiuo metu Chr. Hansen pieno pramonei siūlomų produktų asortimentas prasiplėtė, todėl kartu su raugais siūlomi ir natūralūs konservantai, dažai, aromatai, prieskoniai, natūralūs, fermentacijos būdu gauti bei mikrobiologinės kilmės traukinantys fermentai.
Chr. Hansen sėkmingos veiklos pagrindas yra nuolatinės investicijos į naujų produktų tyrimus bei tobulinimą, didelis lakstumas ir aukščiausio lygio technologinė pagalba mūsų klientams. Bendradarbiaudami su Chr. Hansen mūsų klientai gauna vertingų „know-how“ (technologijos bei patirtis) žinių bei idėjų, kurios jiems su naujais, novatoriškais produktais padeda dalyvauti greitai besivystančiose rinkose, tokiose kaip pieniški gėrimai, mažo riebumo pieno produktai bei produktai su probiotinėmis bakterijomis.
Chr. Hansen stengiasi pagerinti klientų gamybos proceso stabilumą bei naudingumą. Vienas iš mūsų svarbiausių darbų šioje srityje yra Direct Vat Set(tm) sistema, kuri tapo standartu pramonėje. DVS dėka gamybinių raugų gamybos įranga tapo nebereikalinga, o naudojant DVS raugus pagerėjo gaminamų pieno produktų konsistencija, pailgėjo vartojimo laikas bei atsirado galimybė pagaminti platesnį produktų asortimentą.
Raugai sūriams
Chr. Hansen siūlo aštuonias raugų grupes sūrių gamybai, apimančias daugybę įvairių sūrių segmentų: grūdėta varškė, minkštieji, Feta tipo, Olandiški, Čedaro tipo, Grana, Pasta Filata bei Ementalio tipo sūriai. Kiekvienos grupės raugai yra skirti tam tikro tipo sūrių gamybai ir formuoja jiems būdingą skonį bei aromatą, konsistenciją ir išvaizdą. Mes esame įsitikinę, kad jūs būtinai rasite raugą, atitinkantį jūsų gamybos poreikius.
Raugai raugintiems pieno produktams
Siūlome dvi raugų serijas, skirtas raugintiems pieno produktams: Yo-Flex® ir eXact®. Yo-Flex serijos raugai yra skirti jogurto gamybai. eXact yra mezofiliniai raugai ir skirti įvairių raugintų produktų, tokių kaip raugintos pasukos, grietinė, varškė, rūgpienis ir kt., gamybai. Siūlomi raugai pasižymi įvairiomis savybėmis. Jų pagalba galima pagaminti įvairaus klampumo ir skonio bei aromato produktus.
Probiotikai
Chr. Hansen vykdo intensyvius probiotinių bakterijų tyrimus. Mūsų siūlomų probiotinių bakterijų asortimentas pavadintas nu-trish®. Nu-trish suskirstytas į tris produktų grupes. Probio-Tec® apima probiotines bakterijas, turinčias gerą jų klinikinių tyrimų dokumentaciją ir pasižyminčių puikiu stabilumu pieno produktuose ir žmogaus organizme. Yo-Fast® yra mišinys jogurto ir probiotinių bakterijų, pasižyminčių bendromis probiotinėmis savybėmis. Kitų Nu-trish raugų sudėtyje yra tik probiotiniai kamienai. Tai daugiausiai vienakmieniai raugai, pasižymintys bendromis probiotinėmis savybėmis, arba raugai, turintys nepilną klinikinių tyrimų dokumentaciją.
Nokinimo kultūros
Siekdami patenkinti tam tikrus poreikius, tokius kaip didelis atsparumas fagams, pagerintas skonio bei aromato formavimas, mes siūlome specializuotus raugus – SWING, Flavor ControlTM ir pHage ControlTM.
SWINGTM yra serija pelėsių, mielių ir nokinimo bakterijų, atrinktų dėl jų specifinių savybių ir gebėjimo modifikuoti skonį bei aromatą, konsistenciją, išvaizdą.
Flavor ControlTM raugai sukurti specifiškai suformuoti intensyvesnį sūrio skonį bei aromatą neįtakojnat gamybos proceso. Be to, mūsų nokinimo kultūrų pagalba galima sutrumpinti sūrių nokinimo trukmę bei pagaminti intensyvesniu skoniu bei aromatu pasižyminčius mažo riebumo sūrius.
pH ControlTM raugai
Atrinkti homofermentiniai mezofiliniai raugai pavadinti phage ControlTM. Šie raugai pasižymi ypač dideliu atsparumu bakteriofagams. Šiuos ypač didelio atsparumo fagams ir greitai rauginančius raugus rekomenduojama naudoti Čedaro sūrio bei grūdėtos varškės gamyboje.
DVS®
Visi mūsų siūlomi raugai yra DVS tipo, skirti tiesioginiam pieno užraugimui. Prieš naudojimą DVS raugų nereikia aktyvuoti ar kaip nors kitaip specialiai paruošti, todėl yra patogesni naudoti, visuomet pasižymi pastovia kokybe bei rauginimo savybėmis, be to, atsirado galimybė pagaminti pageidaujamos sudėties daugiakomponenčius raugus.
Pirkdami Chr. Hansen raugus klientai papildomai gauna žinias, nuolatinę pagalbą bei originalias idėjas.
Chr. Hansen atstovas Lietuvoje – UAB „Baltvita“.